Ekonomiassistent till vårt huvudkontor i Växjö

Alwex är ett miljö- och kvalitetscertifierat privat aktiebolag som ägs av ca 75 delägare vilka alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Alwex har terminalverksamhet i Växjö, Alvesta, Jönköping, Kalmar och Malmö.

Totalt äger våra delägare ca 300 fordon och maskiner. Genom vår breda maskin- och fordonspark kan vi erbjuda alla typer av transporter, bland annat tempererade transporter, styckegods, partilass, bud, miljötransporter och entreprenadarbeten. Inom företaget ryms också betongtillverkning, försäljning av grus och stenmaterial samt drivmedelsanläggningar.

Alwex har en årsomsättning på ca 1,1 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Växjö.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad inom Ekonomi/Administrationsavdelningen, som arbetar företagsövergripande med uppgifter inom ekonomi, miljö- och kvalité, IT, projekt, reception och administration. Avdelningen har 9 anställda.

I rollen som Ekonomiassistent kommer du jobba nära dina kollegor. Du kommer att ansvara för kundreskontran med kravrutiner och inbetalningar. I arbetsuppgifterna ingår även arbete med leverantörsreskontran, avräkningar, fakturering och ansvar för företagets avtalssystem. När behov uppstår hjälper du även till med telefonväxeln, receptionen mm.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är van vid att växla mellan olika IT system och arbetsuppgifter på ett enkelt sätt.

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Personliga egenskaper och kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och/eller relevant arbetserfarenhet för tjänsten. Du är en van användare av MS Office och har du erfarenhet av att jobba i ett större ekonomi-/affärssystem är det meriterande. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift. 

Som person är du noggrann, analytisk, strukturerad och lösningsorienterad. Du tycker om att ha eget ansvar och är självklart duktig på att samarbeta med andra och har lätt för att prioritera mellan arbetsuppgifterna. Du gillar att ha kundkontakter, har en god serviceförmåga och stöter du på problem så ser du det som en utmaning.

Du kommer att ges plats i ett trevligt och kompetent gäng med god stämning och höga ambitioner.

Ansökan

För information och upplysningar gällande tjänsten kontaktar du ekonomichef Maria Trulsson på 0470-72 71 62, maria.trulsson@alwex.se eller personalchef Mikael Listerud 0470-72 71 64, mikael.listerud@alwex.se.

Då urval sker löpande ser vi fram emot din ansökan redan idag, dock senast den 25 maj 2018.

Välkommen med din ansökan till maria.trulsson@alwex.se Märk ansökan med ”Ekonomiassistent”.

Vi undanber oss media- och rekryteringserbjudanden i samband med denna rekrytering.