Alwex söker Kvalitets- och miljösamordnare

Drivs du av att arbeta med frågor inom miljö och kvalitet? Du blir delaktig i en verksamhet nära ägare och kund, samt egna interna processer. Alwex Transport AB söker Kvalitets- och miljösamordnare.


Om tjänsten
Som kvalitets- och miljösamordnare är ditt övergripande ansvar att vara specialisten inom området. Du rapporterar till personalchef och är en stödfunktion för chefer och kollegor. Avdelningen består av 3 personer, och ansvarar för HR i dess helhet samt miljö- och kvalitetsprocesserna inom koncernen.
Huvudsakliga arbetsuppgifter för rollen:
• Samordning och administration av verksamhetsledningssystemet
• Tillstånds- och anmälningspliktig verksamhet
• Hållbarhets- och kvalitetsredovisning, samt rapportering till myndigheter
• Kvalitetsarbete med ISO 9001 och 14001, inklusive internrevisioner samt kundrevisioner
• Support av företagets miljöarbete.
• Vidareutveckling inom området samt medverkan i HR processer
Alwex värdegrund är att driva verksamheten utifrån, Engagemang, Kundnytta och Ansvar. Tjänsten är placerad i Räppe, Växjö där Alwex har sin huvudsakliga verksamhet. Vi som företag sätter stort värde i medarbetarens trivsel och utveckling på arbetsplatsen, vilket till exempel omfattar möjlighet till arbetstidsförkortning.


Profil
Vi söker dig som har akademisk examen inom området, eller motsvarande utbildning och arbetsbakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Som person är du pedagogisk och tydlig med god serviceförmåga och helhetsfokus, som skapar förståelse och stöttning i verksamheten på bästa sätt. Du besitter specialistkunskaper inom miljö och kvalitet, och har ett strukturerat arbetssätt. Som person är du prestigelös och har lätt att sätta dig in i områden relaterade även till HR, då avdelningen jobbar i ett team.
Det är meriterande om du arbetat med frågor som rör tillståndspliktig verksamhet samt har administrativ bakgrund.


Om Alwexkoncernen
Alwex är ett miljö- och kvalitetscertifierat privat aktiebolag som ägs av ca 72 delägare vilka alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Totalt äger våra delägare ca 300 fordon och maskiner. Genom vår breda maskin- och fordonspark kan vi erbjuda alla typer av transporter, bland annat tempererade transporter, styckegods, partilass, bud, miljötransporter och entreprenadarbeten
Alwex har en årsomsättning på ca 1 miljard kronor och har sitt huvudkontor i Växjö.
Ansökan För information och upplysningar gällande tjänsten kontaktar du Personalchef Mikael Listerud 0470-72 71 64, mikael.listerud@alwex.se.
Sista ansökningsdag 30 sept 2020. Välkommen med din ansökan till karriar.alwex@alwex.se

Märk ansökan med ”Kvalitet & miljö”. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan därmed komma att tillsättas före sista ansökningsdag, ansök redan idag.


Vi undanber oss media- och rekryteringserbjudanden i samband med denna rekrytering.