Alwex stödjer Waldos Wänner

 

Alwex är ett av tre företag som stödjer stiftelsen Waldos Wänner och tillsammans delar ut en summa till framstående ungdomsidrottare.

Den 5 oktober 2017 förlorade 27-årige idrottsprofilen Andreas Waldo sin kamp mot cancern. Sedan Andreas somnat in bestämde sig föräldrar, släktingar och vänner för att hedra Andreas minne genom att starta stiftelsen Waldos Wänner. Andreas älskade barn och ungdomar och hade en stor känsla för andra människor. Det är också lätt att komma ihåg Andreas synnerligen positiva inställning till livet och att han älskade sin idrott. Andreas makalösa kämpaglöd, strålande och alltid lika stabila insatser inom fotbollen var ett annat kännetecken för honom.

Varje år framöver kommer stiftelsen, i Andreas namn, att utse en eller flera framstående ungdomar, främst inom idrotten, i Kronobergs Län och stötta dem med 10 000 kronor per person från denna stiftelse. 10 000 kronor kommer också att fördelas varje år till Ung Cancer, en organisation som Andreas själv har haft mycket kontakt med.

I torsdags delade stiftelsen Waldos Wänner ut de första stipendiera på Vida i samband med Lakers match mot Malmö. Isac Ripsäter får motta ett stipendium för sina insatser inom sin sport, judo, där han förutom personlig framgångar även är en förebild för klubbens övriga barn och ungdomar. Vera Arvidsson får motta ett stipendium för att hon med sin talang bland annat har varit uttagen till elitflicklägret i fotboll och har stor social kompetens och mental styrka.

Ung Cancer är en ideell medlemsorganisation som finns till för att stötta dem mellan 16 och 30 år som lever med eller nära cancer.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På bilden syns Vera Arvidsson, Emma Tonnes och Isac Ripsäter.