Alwex Transport AB söker en Täkt- och Utvecklingsledare

Alwex är ett expansivt företag som genomför kontinuerliga och omfattande satsningar på gröna transporter och miljömässig hållbarhet. Vår uttalade målsättning är att bli södra Sveriges ledande tjänsteleverantör av skräddarsydda transporter, entreprenad, lager och logistiklösningar.

Alwex Transport AB startade sin verksamhet år 2000 och inom koncernen finns tre dotterbolag – Alwex Intermodal, Alwex Recycling och Alwex Lager & Logistik. Affärsverksamheten i moder- och dotterbolagen är gemensamt samordnat i tre affärsområden. Koncernen har sitt säte i Växjö.

Huvudkontoret ligger i Växjö och lager- och terminalverksamhet finns i Växjö, Kalmar och Ljungby. Sammanlagt förfogar vi över 80 000 kvm lageryta och cirka 300 transportfordon.

Alwex ägs av ca 70 delägare som alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. För närvarande arbetar drygt 200 personer inom moder- och dotterbolagen.

För att lyckas i vårt arbete har vi valt ett prioritera ett antal huvudspår – ett brett utbud av tjänster och produkter, hög kundservice och ett aktivt miljöarbete är de tre viktigaste.


Vill du bli en del av Växjös starkaste alternativ för transport, material och maskintjänster?
Just nu söker vi en Täkt- och Utvecklingsledare. Vi söker dig som vill vara med och utveckla Alwex täkter och utbud. Du kommer att tillhöra affärsområde Mark & Anläggning.


Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta drift och utveckling av de tre täkterna och övrigt material som hanteras i verksamheten. Du kommer att arbeta förebyggande för att sätta ihop hela paketlösningar och optimera inför varje enskilt projekt. Du ansvarar för materialförsörjning samt avsättningar för överskottsmassor. Vår ambition är att ligga steget före.

Du kommer i din roll att ha mycket kontakt med myndigheter, kunder och kollegor i branschen.

För att lyckas i din roll ser vi gärna att du har erfarenhet av ballast och täktverksamhet. Att du kan läsa ut och hantera analyser på olika material. Vi vill att du ska vara social och ordningsam med ett sinne för att göra affärer. Du trivs i en varierad miljö och har förmåga att strukturera ditt arbete.

Du har goda kunskaper i Office och god vana att arbeta i affärssystem. Du trivs att arbeta med breda ramar och är en präglad lagspelare. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med logistik med inriktning mot markarbeten.

Är du den vi söker?

För information/upplysningar gällande tjänsten kontaktar du affärsområdeschef Glenn Petersson 0470-72 71 67, glenn.petersson@alwex.se.

Välkommen med din ansökan till glenn.petersson@alwex.se. Märk ansökan med "Täkt- och Utvecklingsledare". Sista ansökningsdag 15 feb 2021. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan därmed komma att tillsättas före sista ansökningsdag.