Alwex Transport AB söker en trafikledare till Affärsområde Transport och Terminal

Om Alwexkoncernen

Alwex är ett miljö- och kvalitetscertifierat privat aktiebolag som ägs av ca 72 delägare vilka alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Totalt äger våra delägare ca 300 fordon och maskiner. Genom vår breda maskin- och fordonspark kan vi erbjuda alla typer av transporter, bland annat tempererade transporter, styckegods, partilass, bud, miljötransporter och entreprenadarbeten.

Alwex har en årsomsättning på ca 1 miljard kronor och har sitt huvudkontor i Växjö.

 

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att planera våra inrikes transporter av livsmedel, styckegods och partier. Tjänsten innefattar även registrering, uppföljning av bokningar och fakturering. Du hanterar transportinformation i våra olika system och lastplanerar och optimerar våra bilar samt upprätthåller ekonomisk kontroll. Tjänsten innebär hantering av frågor kring transporter via telefon samt bokningar via mail och telefon.

 

Din profil

För att trivas i rollen värdesätter du kvalitet väldigt högt, du är serviceinriktad, strukturerad och tycker om att hantera flera uppgifter samtidigt. Vi ser att du är drivande, kommunikativ och målinriktad. Du trivs med operativt arbete där planering och struktur ligger till grund för att lyckas. Du har utbildning på minst gymnasienivå och arbetserfarenhet från liknande tjänst. Du behärskar svenska mycket väl i tal och skrift och har goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av logistik och transport är ett krav. Du trivs att arbeta både i grupp och enskilt. Att samarbeta är en självklarhet.

 

Tjänstens placeringsort är Växjö. Anställningen sker utifrån gällande kollektivavtal. Tillträde snarast.

 

Ansökan

För information och upplysningar gällande tjänsten kontaktar du Biträdande Affärsområdeschef Jonas Björfjäll 0470-72 71 70, jonas.bjorfjall@alwex.se.

Välkommen med din ansökan till karriar.alwex@alwex.se Märk ansökan med ”Trafikledare Krets/Fjärr”. Sista ansökningsdag 29 jan 2021. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan därmed komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc, vi undanber oss kontakt från er.