Alwex Transport AB söker Trafikchef till affärsområde Transport och Terminal i med placering i Växjö!

Om tjänsten

Som trafikchef ansvarar du för ledning och utveckling av verksamhetens totala upplägg och trafikledningar i ett nära samarbete med Affärsområdeschef, terminalchef och företagets delägare. Alwex Transport AB befinner sig i en fas utav utveckling och tillväxt, vilket gör att vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper samt erfarenheter. Som trafikchef ingår du i ledningsgruppen på affärsområdet samt medverkar vid möten med såväl kund som transportör. Ditt primära fokus som affärsområdets trafikchef är att driva verksamheten mot kundnöjdhet, utveckling och lönsamhet utifrån koncernens värdegrund, Engagemang, kundnytta, Ansvar. Rollen kräver en dokumenterad erfarenhet av personalledning, affärsmässighet samt erfarenhet av komplexa logistiklösningar. Inom affärsområdet finns tillhörande terminalverksamhet i Växjö, Malmö, Kalmar samt Jönköping.

Tjänsten är placerad i Räppe, Växjö där affärsområdet har sin huvudsakliga verksamhet.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en mycket god samarbets- och ledarförmåga, med lätthet bygger relationer. Tjänsten är på heltid, individuell lönesättning utifrån gällande kollektivavtal. Vi sätter som företag stort värde i att medarbetarens trivsel och utveckling på arbetsplatsen, vilket innefattar t ex möjlighet till arbetstidsförkortning.

Personliga egenskaper och kvalifikationer

Som trafikchef söker vi dig som har minimum 3 års dokumenterad ledar- och chefserfarenhet. Du drivs av att arbeta med högt tempo i komplexa logistikuppdrag. Vidare har du en längre erfarenhet av liknande arbete med personal och resultatansvar. I rollen som ledare är du väl insatt i arbete och uppbyggnad och utveckling av arbetsprocesser i Lean.

För att lyckas i rollen är du noggrann, analytisk, strukturerad och lösningsorienterad. Du tycker om att ha eget ansvar och är självklart duktig på att samarbeta med andra och har lätt för att prioritera mellan arbetsuppgifterna. I dina dagliga kontakter med personal, delägare och kunder har du en god serviceförmåga och helhetsfokus, stöter du på problem så ser du det som en utmaning och förblir motiverad och effektiv.

Om Alwexkoncernen

Alwex är ett miljö- och kvalitetscertifierat privat aktiebolag som ägs av ca 73 delägare vilka alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Totalt äger våra delägare ca 300 fordon och maskiner. Genom vår breda maskin- och fordonspark kan vi erbjuda alla typer av transporter, bland annat tempererade transporter, styckegods, partilass, bud, miljötransporter och entreprenadarbeten. Inom företaget ryms också betongtillverkning, försäljning av grus och stenmaterial samt drivmedelsanläggningar.

Alwex har en årsomsättning på ca 1,1 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Växjö.

Ansökan För information och upplysningar gällande tjänsten kontaktar du Affärsområdeschef Anders Hallström på 0470-72 71 13, anders.hallstrom@alwex.se alternativt Personalchef Mikael Listerud 0470-72 71 64, mikael.listerud@alwex.se.

Då urval sker löpande ser vi fram emot din ansökan redan idag, dock senast den 31/5 2019.

Välkommen med din ansökan till karriar.alwex@alwex.se Märk ansökan med ”Trafikchef”.

Vi undanber oss media- och rekryteringserbjudanden i samband med denna rekrytering.