Alwex söker Ekonomichef

Nu finns chansen att jobba som affärsnära Ekonomichef i en expansiv koncern som genomför kontinuerliga och omfattande satsningar på gröna transporter och hållbarhet. Du blir delaktig i den uttalade målsättning att bli södra Sveriges ledande tjänsteleverantör av skräddarsydda transporter, entreprenad-, lager- och logistiklösningar.

Om rollen

I rollen som Ekonomichef på Alwex har du det övergripande ansvaret för koncernens ekonomistyrningen. Du rapporterar till VD och agerar bollplank till övrig ledning inom koncernens moderbolag och tre dotterbolag. Din uppgift blir att driva och leda ekonomiavdelningen som består av ett team inom ekonomi/administration, miljö och kvalitet, IT samt projektledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomichef:

  • Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och bokslut
  • Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
  • Kalkylering samt framtagning av beslutsunderlag
  • Arbeta med vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
  • Personalansvar
  • Ledningsgruppsarbete

Om dig

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande samt minst fem års arbetslivserfarenhet från relevant roll. Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom business controlling, men du behöver även ha goda kunskaper inom redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete och ekonomisk styrning i en koncernstruktur. 

Du är en trygg och erfaren ledare som är van vid att jobba på strategisk nivå. Som person är du pedagogisk och tydlig för att kunna skapa förståelse och stötta i verksamhetsuppföljningen på bästa sätt. Du är van vid att skapa struktur och kan hantera en stor bredd av frågor.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag.

Sök här!