Vi söker lagerchef till Alwex Lager och Logistik AB

Om företaget

Alwex Lager och Logistik AB ingår i Alwex-koncernen och befinner sig i en expansiv fas. Bolagets huvudsakliga inriktning är tredjepartslogistik samt lagerhållning, men även crossdocking och flertalet andra terminal och lagertjänster finns med i ett brett utbud till kund. Verksamheten är belägen i Växjö samt Alvesta.

Alwex Transport AB är ett miljö- och kvalitetscertifierat privat aktiebolag som ägs av ca 75 delägare vilka alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Alwex har verksamhet i Växjö, Alvesta, Jönköping, Kalmar och Malmö.

Totalt äger våra delägare ca 300 fordon och maskiner. Genom vår breda maskin- och fordonspark kan vi erbjuda alla typer av transporter bland annat tempererade transporter, styckegods, partilass, bud, miljötransporter och entreprenadarbeten. Alwex-koncernen med huvudkontor i Växjö har en årsomsättning på ca 1,1 miljarder kronor.

Om tjänsten som Lagerchef

Lagerchefen leder på strategisk samt operativ nivå verksamheten. Strategiskt ligger utveckling och kundnöjdhet i fokus tillsammans med ett organisationsnära ledarskap. På operativ nivå leder du tillsammans med arbetsledningen personalen utifrån koncernens värdegrund samt uppbyggnad utav leanbaserade arbetsprocesser.

 I det övergripande ansvaret för produktionsverksamheten, ingår personalansvar för upp till 70 medarbetare. Budget och resultatansvar samt uppföljning av nyckeltal, med löpande avrapportering till bolagets VD. Lagerchefen ingår i ledningsgruppen för Alwex Lager och Logistik AB. Tjänsten är på heltid, individuell lönesättning utifrån gällande kollektivavtal.

Personliga egenskaper och kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad ledar- och chefserfarenhet. Du drivs av att arbeta med högt tempo i komplexa lagrings- eller tredjepartslogistik uppdrag. Vidare har du en längre erfarenhet av liknande arbete med personal och resultatansvar. I rollen som ledare är du bekant med arbete och uppbyggnad av arbetsprocesser i Lean.

Som person är du noggrann, analytisk, strukturerad och lösningsorienterad. Du tycker om att ha eget ansvar och är självklart duktig på att samarbeta med andra och har lätt för att prioritera mellan arbetsuppgifterna. Ditt driv och engagemang präglas av att du aktivt söker utvecklingsmöjligheter, och har förmågan att driva förbättrings- och optimeringsprojekt strukturerat.  I dina dagliga kontakter med personal, kunder och delägare har du en god serviceförmåga och helhetsfokus.

Ansökan För information och upplysningar gällande tjänsten kontaktar VD Alwex Lager och Logistik AB Billy Ydefjäll  0470-645 45, billy.ydefjall@alwex.se alternativt Personalchef Mikael Listerud 0470-72 71 64, mikael.listerud@alwex.se.

Då urval sker löpande ser vi fram emot din ansökan redan idag, dock senast den 14 juni 2019.

Välkommen med din ansökan till karriar.alwex@alwex.se Märk ansökan med ”Lagerchef”.

Vi undanber oss media- och rekryteringserbjudanden i samband med denna rekrytering.