Hjärtat i vår verksamhet

 

Det finns i princip inga varor vi inte kan lagra. I toppmoderna anläggningar har vi kapaciteter för alla temperaturkrav och tack vare en stor totalyta med flexibel lager- och terminalhantering, kan vi anpassa vårt erbjudande efter såväl riktigt stora som riktigt små volymer.
 
Lagret och terminalen i Räppe utanför Växjö är på ett sätt hjärtat i hela Alwex verksamhet. Här – på vårt huvudlager – förfogar vi över hela 55 000 kvm. En av de största fördelarna med detta lager är möjligheten att lagra såväl kylda och frysta varor som kolonial, på samma ställe.
 
Utöver 3PL-lagret i Växjö har vi också lager- och logistiktjänster i Kalmar och Ljungby. På de här orterna finns sammanlagt ytterligare 27 000 kvm yta och även här finns kapaciteter för alla temperaturer i moderna och anpassningsbara lokaler.
Naturligtvis erbjuder vi inte bara lageryta, utan all tredjepartslogistik du förväntar dig – och några till – står till ditt förfogande. Vi plockar, packar, märker, crossdockar, pallägger, emballerar… Dessutom siktar vi på att ha en av branschens snabbaste och effektivaste godshantering, med möjlighet att ha över 60 lastbilsportar öppna samtidigt.
 
Tack vare en hög transportkapacitet med våra många lastbilar och med en i övrigt god infrastruktur och närhet till hamnar och järnväg har vi bästa tänkbara läge för att erbjuda en flexibel lagerverksamhet.
 
Har du behov att byta transportslag kan vi hjälpa dig med det också. Vår Intermodal-verksamhet, som har tillgång till 5 800 kvm väderskyddad yta för omlastning och lager, hjälper våra kunder att byta transportslag. Vi ansvarar för mellanlagring, lyft och lastning av alla typer av gods, såväl hel enhet som löslastat gods, från lastbil över till järnväg och vice versa.  Kombiterminalen i Alvesta är den perfekta knutpunkten i södra Sverige, då Kust till kust-banan och stambanan mellan norr och söder möts här. 
 
För ytterligare frågor, kontakta oss: simon.lundgren@alwex.se (0470-727177) eller mikael.möller@alwex.se (0470-64541)