• Webshop
 • Alwex nämns i Bioenergi  Henrik Johansson från Växjö kommun klippte det blågula bandet för att förkunna Alwex nya HVO100-station invigd!  
  Det var fredagen den 30 Januari i år som Alwex öppnade sina två första tankstationer för HVO100. HVO100 är ett bränsle som  produceras av Neste Oil och är gjort på slakterirester. Alwex två stationer återfinns dels vid Alwex Betong ett par kilometer söder om Växjö ute i Räppe samt vid IKEA´s centrallager i Älmhult. Den sistnämnde stationen är en station som samägs med Kaj Inrikes AB. 

  " Att vårt arbete med förnybart bränsle blir omnämnt i media är såklart väldigt roligt eftersom vi har en tydlig strategi att arbete med hållbarhehetsfrågor och att fortsätta öka mängden förnybart bränsle även under 2015 " - Säger Anna Gilius, Miljö & Kvalitetschef.  

  Fakta
  - Alwex bränsle innehåller sommartid 35% förybart bränsle och vintertid minst 10% (HVO+RME) 
  - Under 2014 var den totala mängden förnybart bränsle 42% 
  - Alwex ger varje år ut en Hållbarhetsredovisning där man berättar mer om sitt hållbarhetsarbete. Läs den senaste genom att klicka här 
  - För att läsa hela artikeln från tidningen BIOENERGI klickar du här (Alwex omnämns på sida 19)  På bilden syns Johan Samuelsson på Christer L Samuelssons åkeri som utförde premiärtankningen av HVO100