• Webshop
 • Alwex Transport AB söker Affärsområdeschef till Transport och Terminal.

  Som Affärsområdeschef är ditt övergripande ansvar att driva och leda affärsområdet och dess utveckling. Resultatmål och strategisk utveckling samt daglig drift uppnås av företagets engagerade och kunniga personal under din ledning.

  För att lyckas i rollen som Affärsområdeschef står du som person för ett ledarskap som tar till vara medarbetarens bästa egenskaper, detta kännetecknas av att motivera, utveckla och stödja. Dialog och samverkan mellan organisation, delägare/ transportörer resulterar i att vi gemensamt når uppställda mål.

  Alwex värdegrund är att driva verksamheten utifrån, Engagemang, kundnytta och Ansvar. Rollen kräver en dokumenterad erfarenhet av personalledning, affärsmässighet samt erfarenhet av komplexa logistiklösningar. Inom affärsområdet finns tillhörande terminalverksamhet i Växjö, Malmö, Kalmar samt Jönköping.

  Tjänsten är placerad i Räppe, Växjö där Alwex har sin huvudsakliga verksamhet.

  Vi sätter som företag stort värde i att medarbetarens trivsel och utveckling på arbetsplatsen, vilket innefattar till exempel möjlighet till arbetstidsförkortning.

  Profil

  Vi söker dig som är affärsinriktad, med erfarenhet av liknande arbete i större företag. I rollen som Affärsområdeschef är dina personliga egenskaper av största vikt. Du har en längre tids erfarenhet från olika kompetensområden som, ledarskap, målstyrning och nyckeltal, och ekonomisk uppföljning. Du är som person noggrann, analytisk, strukturerad och lösningsorienterad. Du tycker om att ha ett stort ansvar och lätt för att prioritera mellan arbetsuppgifterna. Du har en god serviceförmåga och helhetsfokus i din roll som chef, stöter du på problem så ser du det som en utmaning och förblir motiverad och effektiv.

  Om Alwexkoncernen

  Alwex är ett miljö- och kvalitetscertifierat privat aktiebolag som ägs av ca 73 delägare vilka alla är leverantörer av transport- och maskintjänster till bolaget. Totalt äger våra delägare ca 300 fordon och maskiner. Genom vår breda maskin- och fordonspark kan vi erbjuda alla typer av transporter, bland annat tempererade transporter, styckegods, partilass, bud, miljötransporter och entreprenadarbeten

  Alwex har en årsomsättning på ca 1,1 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Växjö.

  Ansökan För information och upplysningar gällande tjänsten kontaktar du Koncern VD Magnus Karlsson på 0470-72 7101, magnus.karlsson@alwex.se alternativt Personalchef Mikael Listerud 0470-72 71 64, mikael.listerud@alwex.se.

  Välkommen med din ansökan till karriar.alwex@alwex.se Märk ansökan med ”Affärsområdeschef”.

  Vi undanber oss media- och rekryteringserbjudanden i samband med denna rekrytering.