• Webshop
 • Alwex uppmärksammat i nationellt hållbarhetspris

   

  Alwex Transport fick under kvällen den 19 oktober ännu ett erkännande för sitt gedigna miljö- och hållbarhetsarbete när organisationen Transportföretagen delade ut sitt årliga hållbarhetspris. Alwex kom på en hedrande delad andraplats.
   
  Totalt var 10 företag nominerade till priset och i juryn, som utsåg Alwex till den delade andraplatsen, satt välkända hållbarhetsprofiler som exempelvis tidigare infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och tidigare statssekreterare på Näringsdepartementet Leif Zetterberg. 
   
  – Det ligger mycket hårt arbete bakom och vi arbetar varje dag med hållbarhetsfrågorna. För oss är omställningen till hållbara transporter högst på dagordningen och det känns fantastiskt att bli uppmärksammade på detta sätt, konstaterar Mats Lundmark.
   
  – Det ger oss inspiration att fortsätta driva de här viktiga frågorna och vara en ledande aktör för hållbarhetsfrågor i vår bransch, säger Mats Lundmark vidare.
   
  Transportföretagens hållbarhetspris riktar sig till personer och organisationer som är verksamma inom transportsektorn och som har visat vägen mot en mer hållbar utveckling ur såväl miljömässiga som ekonomiska och sociala aspekter. Priset har delats ut sedan 2008.
   
  Transportföretagen är en samarbetsorganisation för arbetsgivar- och branschförbund inom transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. I de nio förbund som ingår finns drygt 10 300 medlemsföretag.