• Webshop
 • Alwex vann priset Växjös gröna gärning !


  Alwex fick i lördags ta emot pris i kategorin Företag i Växjös Gröna Gärning med motiveringen
  "I en bransch med knivskarp konkurrens har Alwex i och med satsningen på 100% förnybara transporter tagit tag i en av våra största miljöutmaningar. Därför har Alwex vunnit Växjös gröna gärning - företag 2016."
  Priset fick vi dela med Växjö Waldorfförskola Stiftelsen Nyponblomman. 
  Förutom blommor och diplom fick vi också en prischeck på 5000:- eftersom priset delades mellan de två vinnarna.

  Checken tillsammans med lika mycket till skänker Alwex till 
  Vi-skogen. Organisationen gör bl a insatser för att motverka de negativa effekterna av klimatförändringarna och för att anpassa jordbruks- och miljöarbetet till de nya hot som slår särskilt hårt mot fattiga i Afrika.
  Vi hoppas dessa 10 000:- ska komma organisationen väl till nytta och vill ni veta mer om organisationen och deras arbete kan ni läsa mer på 
  www.viskogen.se 

   
  Vi var alltså ett av flera verksamheter som nominerades i Växjös gröna gärning för goda miljöförebilder som hjälper till att göra Växjö ännu grönare!
  Under sista delen av Earth Week, som pågick 14-19 mars, var prisutdelningen för Växjös Gröna Gärning, på Stadsbiblioteket i Växjö.
  Earth week är Växjös miljövecka i samband med Earth Hour. 
  Mer information om Earth Week hittar ni påwww.vaxjo.se/earthweek.
  Earth Hour är världens största miljömanifestation arrangerade av Världsnaturfonden dvs WWF. De betonar att det är viktigt att jobba för ett energieffektivt samhälle, men Earth Hour är inte en energisparkampanj utan en symbolisk manifestation.
  Årets Earth Hour handlar om att vi måste lämna olja, gas och kol bakom oss och ställa om till en klimatsmart värld helt baserad på 
  hållbar, förnybar energi. Sverige har alla förutsättningar för att gå i täten som världens första fossilfria land.   Läs mer om Earth Hour här : :
  www.wwf.se/earthhour och www.wwf.se/earthhour-dintimme

   
  Läs mer om Växjös gröna gärning här:
  http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Miljo--klimat/Miljotips-och-goda-exempel/Vaxjos-grona-garning/

  Testa ditt eget klimatavtryck på www.klimatkontot.se.
  Testet har IVL Svenska Miljöinstitutet tagit fram och baseras på din livsstil. Det ger både aha-upplevelser och stämmer till eftertanke!