• Webshop
 • HEM / AFFÄRSOMRÅDEN / KYL & FJÄRRTRANSPORTER

  Fjärr & Kyltransporter 

   

  Fryst, färskvara eller torrgods

  Har du behov av kompletta logistiklösningar har du hamnat rätt! Varje dag transporterar våra lastbilar varor runt om i Sverige och vi har lösningar för alla typer av leveranser, oavsett temperaturområde och idag utförs över 55% av samtliga transporter med fossilfria bränslen i våra tankar. 

   

  I södra Sverige har vi utarbetat ett unikt distributionsnät där vi trafikerar över 100 orter. Naturligtvis erbjuder vårt nät en stor flexibilitet, vilket gör att vi når längre än de flesta andra och våra tjänster används idag av de största producenterna och livsmedelskedjorna i Sverige.

   

  Genom att anpassa vår logistikplanering och utrusta våra fordon efter specifika önskemål, kan vi erbjuda kvalitativ, effektiv och lönsam transport även för mindre leveranser. För oss är det viktigt att vara en av Sveriges ledande leverantör av transport- och terminaltjänster oavsett typ av gods. Det är detta vi arbetar för, varje dag.

   

  Våra transportledare är stationerade i Växjö och  genom kundanpassade upplägg, en komplett utrustad lastbilsflotta och med ett brett kontaktnät, hittar vi alltid rätt lösning för att genomföra precisa leveranser. Att leverera i rätt tid, på rätt plats, är såklart en hederssak.

   

  Kvalitets-, miljö- och trafiksäkerhetskrav är högt ställda, där exempelvis våra thermotransporter sker i obrutna kylkedjor i skåp, enligt ATP-klassning. Drygt hälften av våra transporter sker idag med fordon som drivs av förnybara drivmedel (såsom RME och HVO). Vårt uttalade mål är att successivt öka den andelen.

   

  Har ni egna önskemål om ert transportupplägg? Kontakta gärna vår säljare eller trafikledningen nedan:

   

  Tommy Nilsson

  0470-72 71 23

  tommy.nilsson@alwex.se

  Bokning/Transportledning Kyltransporter

  0470-72 71 30

  bokning.thermo@alwex.se

   

  Fjärrtransporter

  Våra transporter sker idag över hela Sverige med delpartier & hellaster. Våra mer frekventa uppdrag består av industriprodukter, kyldiskar, råvaror, virke & spånskivor. En betydande  del av volymen utgår från vår intermodala terminal i Alvesta där gods lastas om från järnväg  för slutdistribution med lastbil till kund. 

   

  Vi besitter möjligheten att hantera både stora volymer, farligt gods, långa avstånd & flexibla upplägg som passar dig som kund.

   

  Har ni egna önskemål om ert transportupplägg? Kontakta gärna vår säljare eller trafikledningen nedan:

   

  Gustaf Lundholm

  0470-72 71 53

  gustaf.lundholm@alwex.se

  Bokning/Transportledning Fjärrtransporter

  0470-72 71 30

  bokning.fjarr@alwex.se

  Kontakta oss