Alwex expanderar till Ljungby

Alwexkoncernen fortsätter att växa och etablerar ny lagerverksamhet i Ljungby. Etableringen innebär även att Alwex Lager & Logistik anställer fem personer.

 

Vi har gått starkt framåt i flera år, vilket gjort att vi fyllt våra befintliga lokaler i Räppe i Växjö med råge. I och med expansionen rustar vi både för att möta kommande tillväxt samtidigt som vi säkerställer fortsatt hög kapacitet, säger Jörgen Svensson, vice vd Alwex Lager & Logistik.

Fem nya medarbetare
Inledningsvis ska fem nya medarbetare anställas i Ljungby, bland annat arbetsledare och lagerpersonal med truckkort. Nya lagret och terminalen har adressen Kungsgatan 70, och ligger vid den södra infarten till staden.

– Lokalerna ligger strategiskt rätt, både för oss och för våra kunder.
Tack vare en hög transportkapacitet med våra många lastbilar, en god infrastruktur i övrigt och närheten till vår omlastningsterminal vid järnvägen i Alvesta har vi bästa tänkbara läge för att erbjuda en flexibel lagerverksamhet, säger Jörgen Svensson.

 

Förra året omsatte Alwex Lager & Logistik cirka 70 miljoner SEK. Prognosen för 2019 pekar på cirka 110 miljoner SEK.

 

Reryteringen av de nya medarbetarna sker i samarbete med OnePartnerGroup AB.
 

Mer om Alwex Lager & Logistik
Alwex Lager & Logistik är ett dotterbolag inom Alwexkoncernen som erbjuder tredjepartslogistik med lagerhantering, distribution och transport. Totalt har företaget drygt 80 000 kvm toppmodern lageryta, förlagd på fyra olika orter i södra Sverige; Växjö, Alvesta, Kalmar och Malmö. Huvudlagret finns i Växjö. Läs mer på alwex.se.

För mer information, kontakta gärna:
Jörgen Svensson, vVD Alwex Lager & Logistik, 0470-72 71 04, jorgen.svensson@alwex.se