• Webshop
 • Så här är det att arbeta på Alwex

   

   

  Gustav vårdar kundrelationerna

  Transportledaren Gustaf Lundholm flyttade till Växjö för en tjänst på Alwex i augusti 2015. Drygt ett år senare kom frågan om han ville ta större ansvar inom försäljning, vilket han gärna hoppade på.   

  Gustaf Lundholm hade arbetat på DHLs trafikkontor i Örebro i över fem år, men fick ett tips av sin blivande sambo att Alwex i Växjö sökte personal. Han skickade iväg en ansökan och fick ett positivt svar.

  – Det finns mycket bra att berätta om hur det är att arbeta på Alwex. Jag kände direkt att jag ville flytta ner till Småland och fortsätta min yrkesbana här. Det är härliga kollegor, en bra anställning och du får också ta stort eget ansvar. Det är verkligen kul att gå till jobbet varje dag, säger Gustaf.

  Han började sin anställning i augusti 2015 som transportledare, men fick redan under försommaren 2016 en förfrågan om att gå över mer på en säljande funktion.

  – Jag tvekade inte en sekund och vi valde till en början att kombinera mig som transportledare och säljare, men det har med tiden utvecklats mer och mer till en renodlad försäljningstjänst. Idag arbetar jag huvudsakligen med försäljning på affärsområdet Fjärr.

  Gustaf hjälper fortfarande till i transportledningen när det blir mycket att göra där, men som han själv uttrycker det fokuserar han mest på att vårda befintliga kunder och även att få in fler uppdrag och gods i Alwex flöden.

  – Det är en mycket god stämning på Alwex med nära till skratt. Alla som arbetar här känner ett stort ansvar för att organisationen ska fungera och gå framåt. Jag uppskattar verkligen den arbetsmoral och kunskap som finns samlat hos oss.

  Flytten till Växjö är som sagt heller inget Gustaf ångrar idag. Han trivs bra i staden och har även tagit upp sitt brinnande intresse för fotboll. Han gick på fotbollsgymnasiet i Örebro och spelade elitfotboll i Örebro SK innan ett flertal korsbandsskador satte stopp för den karriären. Nu får istället division 4-laget Slätthög BoIF nytta av hans spelsinne.

  – Hahahaha, ja så är det ju, konstaterar Gustaf. Att spela fotboll, kolla trav, umgås med min sambo och jobba som säljare på Alwex är mitt liv just nu.