Så här är det att arbeta på Alwex

 

På Alwex har vi många olika yrkesroller och karriärvägar. Här kan du läsa hur våra medarbetare Jonas och Gustav ser på sina jobb på Alwex.
 
 

58217 small jonaskarlsson %281%29

 

Jonas Karlsson började på Alwex i augusti 2005. Efter en tid som transportledare följt av mer strategiskt arbete så jobbar han sedan några år med alla de system som ett modernt transport och logistikföretag har i drift 24 timmar om dygnet.

Jonas hade arbetat med bussresor i Europa under 12 års tid när han kände att det var dags att göra något annat. Under studietiden som följde som gjorde han ett arbete tillsammans med en kurskamrat där de skrev Alwex första chaufförshandbok, som sedan blev sommarjobb och därefter en anställning.


Han började sin anställning i augusti 2005 som transportledare, men hade varit inne och jobbat hela sommaren som vikarie. Under hösten 2005 fick han ta över ansvaret för ICA och Coop´s transporter av dagligvaror. Några år senare gjordes det en omorganisation och då blev Jonas roll mer strategisk och övergripande. Sedan några år tillbaka är Jonas fokusområden övergripande på våra systemlösningar och är ansvarig för alla våra IT-system.


– Under min tid på Alwex har vi utvecklats från en ganska liten arbetsplats med 30-40 anställda till att idag vara strax över 200. Vi jobbar varje dag med att förmedla information lika mycket som vi transporterar varor Den digitaliseringsförvandling som hela samhället står inför påverkar så klart även Alwex, våra kunder, åkerier och chaufförer. Här måste vi hjälpa till och ligga i framkant.

-När jag inte jobbar på Alwex eller är hemma hos familjen är jag väldigt mycket ute på sjön, älskar båtliv i alla former och är också aktiv som frivillig sjöräddare på SSRS Räddningsstation i Växjö


 
 

Gustav vårdar kundrelationerna

Transportledaren Gustaf Lundholm flyttade till Växjö för en tjänst på Alwex i augusti 2015. Drygt ett år senare kom frågan om han ville ta större ansvar inom försäljning, vilket han gärna hoppade på.   

Gustaf Lundholm hade arbetat på DHLs trafikkontor i Örebro i över fem år, men fick ett tips av sin blivande sambo att Alwex i Växjö sökte personal. Han skickade iväg en ansökan och fick ett positivt svar.

– Det finns mycket bra att berätta om hur det är att arbeta på Alwex. Jag kände direkt att jag ville flytta ner till Småland och fortsätta min yrkesbana här. Det är härliga kollegor, en bra anställning och du får också ta stort eget ansvar. Det är verkligen kul att gå till jobbet varje dag, säger Gustaf.

Han började sin anställning i augusti 2015 som transportledare, men fick redan under försommaren 2016 en förfrågan om att gå över mer på en säljande funktion.

– Jag tvekade inte en sekund och vi valde till en början att kombinera mig som transportledare och säljare, men det har med tiden utvecklats mer och mer till en renodlad försäljningstjänst. Idag arbetar jag huvudsakligen med försäljning på affärsområdet Fjärr.

Gustaf hjälper fortfarande till i transportledningen när det blir mycket att göra där, men som han själv uttrycker det fokuserar han mest på att vårda befintliga kunder och även att få in fler uppdrag och gods i Alwex flöden.

– Det är en mycket god stämning på Alwex med nära till skratt. Alla som arbetar här känner ett stort ansvar för att organisationen ska fungera och gå framåt. Jag uppskattar verkligen den arbetsmoral och kunskap som finns samlat hos oss.

Flytten till Växjö är som sagt heller inget Gustaf ångrar idag. Han trivs bra i staden och har även tagit upp sitt brinnande intresse för fotboll. Han gick på fotbollsgymnasiet i Örebro och spelade elitfotboll i Örebro SK innan ett flertal korsbandsskador satte stopp för den karriären. Nu får istället division 4-laget Slätthög BoIF nytta av hans spelsinne.

– Hahahaha, ja så är det ju, konstaterar Gustaf. Att spela fotboll, kolla trav, umgås med min sambo och jobba som säljare på Alwex är mitt liv just nu.