Så här är det att arbeta på Alwex

 

På Alwex har vi många olika yrkesroller och karriärvägar. Här kan du läsa hur medarbetarna Malin och Gustav ser på sitt jobb på Alwex.
 
 

Gustav vårdar kundrelationerna

Transportledaren Gustaf Lundholm flyttade till Växjö för en tjänst på Alwex i augusti 2015. Drygt ett år senare kom frågan om han ville ta större ansvar inom försäljning, vilket han gärna hoppade på.   

Gustaf Lundholm hade arbetat på DHLs trafikkontor i Örebro i över fem år, men fick ett tips av sin blivande sambo att Alwex i Växjö sökte personal. Han skickade iväg en ansökan och fick ett positivt svar.

– Det finns mycket bra att berätta om hur det är att arbeta på Alwex. Jag kände direkt att jag ville flytta ner till Småland och fortsätta min yrkesbana här. Det är härliga kollegor, en bra anställning och du får också ta stort eget ansvar. Det är verkligen kul att gå till jobbet varje dag, säger Gustaf.

Han började sin anställning i augusti 2015 som transportledare, men fick redan under försommaren 2016 en förfrågan om att gå över mer på en säljande funktion.

– Jag tvekade inte en sekund och vi valde till en början att kombinera mig som transportledare och säljare, men det har med tiden utvecklats mer och mer till en renodlad försäljningstjänst. Idag arbetar jag huvudsakligen med försäljning på affärsområdet Fjärr.

Gustaf hjälper fortfarande till i transportledningen när det blir mycket att göra där, men som han själv uttrycker det fokuserar han mest på att vårda befintliga kunder och även att få in fler uppdrag och gods i Alwex flöden.

– Det är en mycket god stämning på Alwex med nära till skratt. Alla som arbetar här känner ett stort ansvar för att organisationen ska fungera och gå framåt. Jag uppskattar verkligen den arbetsmoral och kunskap som finns samlat hos oss.

Flytten till Växjö är som sagt heller inget Gustaf ångrar idag. Han trivs bra i staden och har även tagit upp sitt brinnande intresse för fotboll. Han gick på fotbollsgymnasiet i Örebro och spelade elitfotboll i Örebro SK innan ett flertal korsbandsskador satte stopp för den karriären. Nu får istället division 4-laget Slätthög BoIF nytta av hans spelsinne.

– Hahahaha, ja så är det ju, konstaterar Gustaf. Att spela fotboll, kolla trav, umgås med min sambo och jobba som säljare på Alwex är mitt liv just nu.

 

 

Sommarvikarien som blev transportstrateg

När Malin Eklund studerade till civilekonom med inriktning på logistik vid Linnéuniversitetet passade hon på att sommarjobba som trafikledare på Alwex. Efter två somrar med extraknäck, och en avlagd examen, erbjöds hon fast tjänst hösten 2015.
 

– Det var ett perfekt upplägg. I skolan lärde jag mig teorierna och hos Alwex fick jag prova på verkligheten, konstaterar Malin. Jag blev väldigt glad att jag fick fortsatt förtroende och fick ett drömjobb direkt!

Sedan nyår har Malin en ny tjänst på Alwex och blivit internrekrytering till att vara en av tre personer som arbetar som transportstrateg. Det innebär att hon planerar, administrerar och utvecklar såväl pågående som nya trafikupplägg.

– Ingen dag är den andra lik och det tycker jag är både inspirerande och utmanande. Det är också väldigt omväxlande vilket nog är det bästa med mitt jobb.


Hur uppfattar du Alwex som arbetsplats?

– Det finns ett fantastiskt driv här med engagerade medarbetare. Alwex är stort företag med flera olika avdelningar och inriktningar, så det är lärorikt och inspirerande att arbeta här.

– Jag skulle absolut rekommendera andra att börja jobb hos oss. Vi arbetar ständigt med att skapa en bra arbetsmiljö och har även hälsofrämjande aktiviteter.